За CHIA

Брендот ЧИА се издигнува на пазарот од потребата на луѓето да конзумираат храна која е комбинација на здрави и свежи суровини, а да не се изгуби традицијата на апетитот за благи и здрави десерти.

Како започна се?

Двајца ентузијасти во потрага за поздрав живот исполнет со позитивна енергија дојдоа до идеја како преку балансирана исхрана да се постигне ефектот на “fresh & healthy” секојдневие.

Свежи и здрави состојки

Балансирана хранлива вредност

Практично спакувани

Продукти

Оброци

Пијалоци

Chia низ бројки

Послужени пудинзи

Послужени десерти

Задоволни клиенти

Соработници

Наши локали

Аеродром, Скопје

Адреса: Ул Бојмија бр.8 /локал 5 Скопје, Аеродром (види мапа)

Телефон: 077 791 848 

Емаил: info@chia.com.mk

Центар, Скопје

Адреса: Луј Пастер бр. 1, зграда/палата Македонија (види мапа)

Телефон: 075 375 773 

Емаил: info@chia.com.mk

Широк Сокак, Битола

Адреса: Маршал Тито бр. 120 (Широк Сокак) (види мапа)

Телефон: 075358402 

Емаил: info@chia.com.mk

Светот На Чиа

  • Се храниме здраво 21% 21%
  • Едуцирај се 44% 44%
  • Донираме 70% 70%

Донации

Свесноста за потребата дечињата со аутизам да конзумираат храна која е комбинација на здрави и свежи суровини е појдовна точка за соработката помеѓу здружението и
ДУТ Чиа боди доо- Скопје.
Имајќи го фактот дека лицата со аутизам и други видови развојни нарушувања често имаат потреба од прилагодување на исхраната со цел подобрување на општата состојба преку исклучување на одредени типови на храна од менито и воведување на здрава храна, најчесто тн. GFCF диета ( Gluten – free, casein – free ) проектот “Едуцирање, донирање како и подигање на свесност за здрав живот и здрави навики”, меѓу другото, ги вклучува и овие лица во неговата реализација.
На взаемно задоволство беше потпишан меморандумот за соработка во кој се предвидени низа активности за поддршка на децата со аутизам на територија на општина Илинден.
Донаторска кампања помеѓу Чиа Боди ДОО и СОС Детско село со потпишан меморандум за соработка поддршка на децата без родители или родителска грижа под закрила на СОС Детско село
Со секоја купен производ со налепница СОС дел од средствата ќе бидат наменети за потребите на децата без родители и родителска грижа поддржани од СОС Детско село Скопје.

Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Чиа Боди ДОО и претседателот на здружение, „Илинден” и Христина Јосимовска 

Целта на Меморандумот е воспоставување на соработка помеѓу Чиа и невладиниот сектор во однос на потребите на лицата со хендикеп, да се придонесе за повисок степен на инклузивност, намалување на ризикот од социјално исклучување во сверите на општественото делување како и овозможување на ран третман, рехабилитација, советување и помош при совладувањето со секојдневните предизвици на лицата со попреченост и нивните семејства преку донации во храна и финансии , како и подигање на свесноста за конузимрање на здрава храна од мали нозе.